moai at rano raraku  De Veerkracht van Paaseiland

   Een historische etnografie door Sebastiaan Roeling

Links over Paaseiland

 

  Sapa Pana Travel 

Sapa Pana Travel organiseert maatwerkreizen naar Latijns-Amerika inclusief Galapagos, Falklands en Paaseiland. De naam Sapa Pana Travel is met zorg gekozen. De woorden 'Sapa' en 'Pana' zijn ontleend aan het 'Quechua'. In deze taal betekenen deze woorden: 'Uw Unieke Reis'.

     
Sawadee reizen  Sawadee Reizen is een reisorgansiatie met avontuurlijke groepsreizen naar Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Verre Oosten, Nieuw-Zeeland en uiteraard ook Paaseiland. 

     
  Beluga Reizen  Beluga Adventures is een zelfstandige organisatie gespecialiseerd in reizen naar Noord- en Zuidpool-gebieden en reizen met als doel het waarnemen van walvissen en andere zeezoogdieren. Maar ook reizen naar Paaseiland worden door hen aangeboden.
     
Travel Guide to Easter Island Een reisgids over Paaseiland van David Stanley, auteur van Moon Handbooks Fiji en Tahiti. Het voornaamste verschil tussen Stanley's gidsen en de grote hoeveelheid gratis folders op vliegvelden en toeristen-kantoortjes op de eilanden van de Pacific is dat hij u, de reiziger, vertegenwoordigt, terwijl de brochures vooral uitgaan van de wensen van de reisindustrie zelf.
     
     
Complete Guide of Rapa Nui Erg mooie website met veel informatie over Rapa Nui, zoals: geschiedenis, toerisme, verblijf, eten & drinken, surfen, duiken, autoverhuur, het jaarlijkse Tapati Rapa Nui festival en veel meer.
     
Easter Island Foundation Easter Island Foundation De Easter Island Foundation werd opgericht in 1989 met als missie een bibliotheek te bouwen op Paaseiland en bewustwording te creeren van het culturele erfgoed van het eiland. Ze geven jaarlijks een studiebeurs aan Paaslandse studenten en publiceren boeken over Paaseiland en Polynesie evenals het Rapa Nui Journal.
     
Easter Island Statue Project Easter Island Statue Project EISP is het langstdurende onderzoek ooit uitgevoerd op Paaseiland. Zij richting zich op het localiseren, beschrijven en begrijpen van de originele context en gebruik van alle beelden, inclusief de exemplaren die vandaag de dag in musea staan. Context en gebruik zullen de betekenis prijs geven.
     
Englert museum Museo Antropológico Padre Sebastián Englert  Dit museum is gevestigd in Hanga Roa, Paaseiland en is vernoemd naar de bekende Beierse missionaris. Het museum werd opgericht in 1973 en is gericht op het conserveren van het Paaslandse erfgoed. In het museum is de William Mulloy Library ondergebracht.
     
tripadvisor Tripadvisor Tripadvisor is een Amerikaanse reis website met informatie en reviews over reizen. Het beschikt ook over een interactief reisforum. De website beschikt over veel praktische informatie over reizen naar Paaseiland, zoals hotels, restaurants, uitstapjes en vele foto's van bezoekers.  
     
Easter Island Travel  Easter Island Travel  De ultieme bron voor toeristen van Paaseiland. Hier kunt u alles vinden over uw reis naar de navel van de wereld.


 
     
  The British Museum 

The British Museum in London is gericht op de menselijke geschiedenis, kunst en cultuur. De collectie is een van de grootste ter wereld. Onderdeel van de collectie is de moai Hoa Hakananai'a (de gestolen vriend) meegenomen in 1868 door de HMS Topaze en de bewerkte houten hand van Forster.

     
  Los Angeles County Museum of Art  LACMA is het grootste kunstmuseum in het westen van de Verenigde Staten met meer dan 120.000 objecten. Hieronder bevinden zich enkele mooie exemplaren van Paaseiland zoals een moai kavakava en een ceremoniele danspeddel.
     
Pacific Whale Foundation Pacific Whale Foundation is een nonprofit organisatie die zich inzet voor de bescherming van de oceanen door wetenschappelijk onderzoek en educatie. U kunt hen helpen de Stille Oceaan rondom Paaseiland te beschermen!
     
     

 

 

Copyright © 2015 Jkr. Dr. Sebastiaan Eduard Markus Roeling